Αρχική | Πρόγραμμα | Στόχοι | Μεθοδολογία | Υλοποίηση | Βιβλιογραφία - Υλικό | Συντελεστές
Συντελεστές του προγράμματος 

Η υλοποίηση του προγράμματος έγινε από τις νηπιαγωγούς Τσιάρα Ευθυμία (Συντονίστρια του προγράμματος) και Μουχτούρη Μαρία, που υπηρέτησαν στο Νηπιαγωγείο Λακώνων κατά τη σχολική περίοδο 2005-2006.

Τσιάρα Ευθυμία

Τελείωσε το 2001 το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μεταπτυχιακός του Φ.Π.Ψ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Παιδαγωγική Ψυχολογία όπου και εκπόνησε έρευνα με θέμα τη συμπληρωματική χρήση του υπολογιστή στη διαθεματική και ενεργητική προσέγγιση της μάθησης κατά την προσχολική ηλικία. Υπηρετεί ως μόνιμη νηπιαγωγός από το 2004.

Μουχτούρη Μαρία

Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρακολούθησε εξάμηνα σεμινάρια ψυχολογίας και παιδοψυχολογίας, εργάστηκε τέσσερα χρόνια στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος για παιδιά με ειδικές ανάγκες και άλλα τρία στο δημοτικό παιδικό σταθμό Νέων Μουδανιών, από το 2002 υπηρετεί ως μόνιμη νηπιαγωγός.


Το πρόγραμμα «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ» έγινε στα πλαίσια των Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείο Παιδείας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΠΕΑΕΚ με 2.600 ευρώ .

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που αγοράστηκε για να εξυπηρετήσει την εκτέλεση του προγράμματος και θα παραμείνει στο σχολείο για μελλοντική χρήση περιλαμβάνει: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι, χάρτες της Ελλάδας και Ευρώπης, βιβλία για τη θάλασσα, εκπαιδευτικό λογισμικό.


Η σχεδίαση των ιστοσελίδων έγινε από τον Ζαβέρδα Βασίλειο, καθηγητή της B/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.